Egy örök klasszikus: Hagyományos rakott krumpli – Íme a tökéletes recept!

Pont olyan, mint amit a nagyi csinált.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15 dkg füstölt szárazkolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 6 db tojás
- 5 dl tejföl
- margarin
- só
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára, a tojásokat pedig körülbelül 10 perc alatt keményre főzzük. Ha elkészültek, a krumplit és a tojást is megpucoljuk, majd a kolbásszal együtt felkarikázzuk őket. Egy tűzálló edény alját vékonyan kikenjük margarinnal, és jöhet a rétegezés: egy réteg sózott burgonya, egy réteg tojás, egy réteg kolbász – ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az egészet leöntjük sós tejföllel, végül reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 165 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
További két rakott ételért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
