Gyümölcsös-kókusztejszínes süti recept

Mióta vannak fogyni vágyó, tudatosan táplálkozó, vagy ételallergiás betegek, azóta van igény azokra az alternatív megoldásokra, melyek számukra is teljessé teszik az étkezés élményét. A leggyakoribb diéta a szénhidrátkerülő étrend, mely gyakorlatilag a magyar lakosság legmindennapibb alapanyagainak meghatározó részét zárja ki, a gabona liszteket, hüvelyeseket és a cukrot.
Vannak olyan új termékek, melyek nemhogy szinte nullkalóriásak, organikus minősítésűek, és rendkívül magas rosttartalmuk miatt pozitív élettani hatásokkal is rendelkeznek. A természetes növényi rostok fogyasztása – főleg, ha magas szénhidráttartalmú tészták helyét veszi át, nemcsak az ételallergiások, de további gyakori civilizációs betegségekben szenvedők problémáira nyújthat megoldást, akár szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is
Hozzávalók
A tésztához
- 5 tojás fehérje
- 1 zacskó NoCarb rizs alakú tészta
- 3 ek olaj (nálunk szőlőmag – de lehet bármi más is)
- a fagyasztott gyümölcs leve
- 100 gr mandula liszt
- 40 gr kakaó
- 1 kk konjac liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 kanál eritrit
- 5 kanál maltitol
A krémhez
- 5 tojás sárgája
- 5 kanál eritrit/maltitol keveréke
- ízlés szerint vanília
- 4 dl Cocomas kókusztejszín
Dekoráció
- 0,5 kg gyorsfagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítés
A gyümölcsöt a mélyhűtőből előző este kivesszük, és egy szűrőbe öntjük. A szűrőt egy tálra helyezzük, mert ami kiolvad a gyümölcsből, azt bizony fel fogjuk használni.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük 5 kanál eritrittel és 5 kanál maltitollal, egy csipet sóval.
A zacskó rizstésztát alaposan leöblítjük és botmixerrel pürésítjük.
A lisztet, a kakaót és a sütőport alaposan összekeverjük.
Egy nagyobb tálba tesszük a tészta pürét és összekeverjük a gyümölcs levével és az olajjal, hozzáadjuk a habot és lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a kiolvadt gyümölcsöket.
Sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha igen akkor ráöntjük a tojás sárgával, édesítővel, vaníliával összekevert kókusztejszínt – visszadugjuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a krém megkeményedik a tetején (kb 10-15 perc).
Ha kihűlt, szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Ezt is ajánljuk: Kókuszos finomság - Katt ide!
Oldalak
