Túrós rakott palacsinta recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egy isteni finom édesség recept, amely kitűnő választás a hétvégi vendégségbe is.
Hozzávalók
- 25 db palacsinta
- 75 dkg túró
- 3 evőkanál tejföl
- 5 tojás
- 6 evőkanál cukor
- só
- vaníliás cukor
- kevés citromlé
- mazsola
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A palacsintákat hagyományos módon kisütjük, a töltelékhez pedig először ketté választjuk a tojásokat. A sárgájához, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd az egészet habosra keverjük. Amikor ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a néhány csepp citromlevet és a túrót, valamint a vaníliás cukrot és a mazsolát, alaposan összekeverjük a masszát. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy hogy közben csepegtetünk bele egy kevés citromlevet és egy evőkanál cukrot is adunk hozzá. Miután elkészült a hab óvatosan forgassuk bele a túrós töltelékbe. Egy tepsit vajazzunk ki, majd a palacsinta közepébe tegyünk egy adag tölteléket, hajtsuk fel a palacsinta alját, majd a két oldalát is, végül pedig tekerjük fel az egészet. Az így kapott palacsinta batyut rakjuk a tepsibe, ezután a további megtöltött palacsintákat szorosan halmozzuk egymás mellé. A megmaradt túróval borítsuk be a palacsinták tetejét, majd előmelegített sütőben nagyjából 30-40 percig süssük.
Ezt is ajánljuk: Gundel palacsinta - Katt ide!