Egyszerű somlói galuska recept

Egy gyors és egyszerű somlói galuska recept,ami bármikor jól jöhet, ha éppen megéheznénk egy kis édességre vagy éppen vendégeket várunk.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 6 csapott evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- ¼ csomag sütőpor
- 10 dkg étbevonó csokoládé
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- rum aroma
Elkészítés
A piskótát a hagyományos módon elkészítjük, a 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukor alaposan kikeverjük, közben a lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a tésztához adagoljuk. Ha elkészült a tésztánk, akkor sütőpapírral bevont tepsibe öntjük a tésztát, majd a tűpróbával ellenőrizve megsütjük. Amíg a tészta sül főzzük meg a csokipudingot, de figyeljünk rá, hogy ne sűrűsödjön be, ezért miután elkészült, állítsuk a lábast hideg vízbe és kihűlésig kavargassuk a pudingot. Olvasszuk fel az étcsokit is, majd keverjük össze a csokipudinggal és adjunk hozzá egy kevés rum aromát is. befejezésként az elkészült piskótát apróra vágjuk,egy tálkába halmozzuk és leöntjük a csokis öntettel. Befejezésként tehetünk rá tejszínhabot vagy akár mazsolát is.
Ezt is ajánljuk: Joghurtos desszert fekete áfonyás-szedres szósszal - Katt ide!
Fotó:debmedia.hu, Leadkép:debmedia.hu
Oldalak
