Gyömbéres sárgarépa krémleves - A pikáns csemege
Amiben sárgarépa és gyömbér van, az nem lehet rossz – de tényleg! Ha nem szereted a nehéz leveseket, ám mégis valami laktató finomságot szeretnél bekapni ebédidőben, akkor készítsd el a gyömbéres sárgarépa krémlevest - nem fogod megbánni!
Hozzávalók
- 700 g sárgarépa
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk gyömbér (őrölt)
- 1 teáskanál curry por
- 1,6 l alaplé
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 150 g tejföl
Elkészítés
Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a répát, majd daraboljuk fel őket. Ezután melegítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és a répát, majd pároljuk meg a keveréket. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a curryt, és öntsük fel az előre elkészített alaplével (ez lehet víz és leveskocka keveréke, esetleg erőleves). Reszeljük bele a citrom héját, fűszerezzük sóval és borssal, majd főzzük addig, amíg a répa puha nem lesz. Ha kész, vegyük le a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl. Ezután már csak annyi a dolgunk hogy összeturmixoljuk, és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!