Kínai zöldségragu - Egészséges főétel
Cikkünkben ezúttal egy egészséges főételt mutatunk be, amelyhez csak egy kis húsra és sok-sok zöldségre van szükségünk. Íme!
Hozzávalók
- 40 dkg pulykahús
- 25 dkg krumpli
- 15 dkg gomba
- 10 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- 1 sárgarépa
- 1-1 piros és zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
- só, bors
Elkészítés
A karikára vágott hagymát vajon fonnyasszuk meg, erre tegyük rá a felkockázott húst, a felaprított fokhagymát és szórjunk rá egy kis borsot. Ha megpirult a hús, fedő alatt pároljuk tovább, míg meg nem puhul. A zöldségeket közben tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Tegyük rá a húsra a sárgarépát, majd a paprikát, a brokkolit és a gombát. Kissé sózzuk meg és hagyjuk, hadd puhuljanak meg. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, pirítsuk meg egy kis vajon és keverjük ezt is hozzá a zöldséges raguhoz. Kissé forraljuk össze őket, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!