Gyömbéres forró csoki - Recept

A hűvösebb márciusi napokon jól esik kézbe fogni és meginni egy-egy forró csokit. A következő gyömbéres verzió különleges ízvilágával a kedvünket is feldobja majd.

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 1,5 cm-es gyömbér darab
  • 2 tk cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk cukor
  • 2 tk víz
  • Negyed tk csokoládéforgács

Elkészítés

Egy kis serpenyőben forrásig melegítsük meg a tejet és a meghámozott, két részre vágott gyömbérdarabot. Közben a kakaóport és a cukrot tegyük egy másik edénybe és adjuk hozzá a vizet. A tejet, miután kivettük belőle a gyömbért, adjuk hozzá ehhez a csokoládés keverékhez és egy habverő segítségével verjük habosra. A végeredményt öntsük ki bögrébe és szórjuk meg csokolédéforgáccsal.

Fotó, leadfotó: simplyscratch.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Előfordulhat, hogy rengeteg pénzt költünk különféle hajápolási termékekre, abban a reményben, hogy végre mi is hosszú, gyönyörű fürtöket növeszthetünk. Talán már minden házi praktikát is kipróbáltunk...
      Sztárok
      A hollywoodi ikont a családja iránti szeretete vezérli – most egy különleges fotóval osztja meg az internet világával azt a személyes pillanatot, amely örökre vele marad.
      Lifestyle
      Épp most fedezi fel a világot - a róla készült videó milliókat hat meg.
      Sztárok
      Bár már világsztárként ismerjük, a 22 éves Finn Wolfhard még mindig nem hagyta el a családi fészket.
      Egészség
      Ez a tea valóságos megváltás a tejérzékenység miatt kalciumhiányban szenvedőknek, ráadásul tele van antioxidánsokkal, mi több, erősíti az immunrendszert is. Kíváncsi vagy rá, melyik növénytől...
      Lifestyle
      Sokan nem tudják, de magát a húsvéti főtt tojást nagyon sokáig tudjuk tárolni a hűtőben, de nem mindegy, hogyan tesszük.