Gyömbéres forró csoki - Recept

A hűvösebb márciusi napokon jól esik kézbe fogni és meginni egy-egy forró csokit. A következő gyömbéres verzió különleges ízvilágával a kedvünket is feldobja majd.
Hozzávalók
- 250 ml tej
- 1,5 cm-es gyömbér darab
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
- 2 tk cukor
- 2 tk víz
- Negyed tk csokoládéforgács
Elkészítés
Egy kis serpenyőben forrásig melegítsük meg a tejet és a meghámozott, két részre vágott gyömbérdarabot. Közben a kakaóport és a cukrot tegyük egy másik edénybe és adjuk hozzá a vizet. A tejet, miután kivettük belőle a gyömbért, adjuk hozzá ehhez a csokoládés keverékhez és egy habverő segítségével verjük habosra. A végeredményt öntsük ki bögrébe és szórjuk meg csokolédéforgáccsal.