Gluténmentes csokis-diós kocka: Még cukor sincs benne

A tésztája a kókuszkocka alapja is lehet.
Csokis-diós kocka
Hozzávalók:
- 5 ek kókuszliszt
- 5 tojás
- 5 ek nyírfacukor
- 1 csipet só
- ½ kk szódabikarbóna
- 1 ek citromlé
- 1 ek olaj
- 14 dkg cukormentes étcsokoládé
- 2 ek kókusztej
- darált dió
Glutén- és cukormentes csokis-diós kocka
Elkészítés:
Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgájához keverjük fokozatosan a nyírfacukrot, beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert kókuszlisztet, a fehérjét pedig egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájás masszához adjuk a citromlevet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. A tésztát tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A csokit a kókusztejjel vízgőz fölött mázzá olvasztjuk, és ebbe mártjuk a kész, már kihűlt és felkockázott tésztát, a végén pedig a kockákat darált dióba forgatjuk. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. A süti alapja egyébként a klasszikus kókuszkocka gluténmentes változata, amit kókuszreszelékben is meghempergethetsz. Azért a kókuszreszelék címkéjén nézd meg, hogy valóban nem tartalmaz-e glutént!