Recept

A hónap édessége: Mennyei gesztenyetorta

A november nagy slágere egyértelműen a gesztenye, ráadásul mivel is lehetne jobban megkoronázni az ünnepek előtti időszakot, mint egy isteni krémes tortával.

Mennyei gesztenyetorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél tk sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg savanykás lekvár

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a tojásfehérjét a hideg vízzel, és szép lassan adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Miután a tojássárgáját is hozzákevertük, az összedolgozott lisztet, étkezési keményítőt és sütőport is adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon legalább háromnegyed óráig süssük. A tésztát legalább fél, de lehetőség szerint inkább egy napig hagyjuk szikkadni.

A krémhez a gesztenyepürét habverővel kezdjük el felverni, és eközben fokozatosan adjuk hozzá a rumot és a tejet. A porcukor és a vaníliás cukor hozzákeverését követően verjük kemény habbá a tejszínt, és ezt is forgassuk a masszába. A félbevágott tortalapok közül az elsőre lekvárt kenjünk, az erre borított második lapra pedig a gesztenyekrém felét. A krém maradék részét simítsuk el a torta külső részén.

Még két őszi desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Recept
Lifestyle
Akár több napig is puhák, frissek és omlósak maradhatnak a kenyérszeletek, ha kiprópálod a cikkünkben bemutatott praktikát.
Lifestyle
A csillagok konstellációja olyan helyzeteket teremt, amelyek során ezek az emberek szembesülhetnek anyagi döntéseikkel, és megtapasztalhatják azok következményeit – legyen az pozitív vagy negatív.
Lifestyle
Az élet furcsa és kiszámíthatatlan módokon sodorhat minket szembe múltunkkal.