Gesztenyekrémleves rumos meggyel - Édesség levesként
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A hideg időszakban a gesztenyét általában sülve fogyasztjuk, pedig leves formájában is nagyon finom lehet. Próbáljuk ki ezt a különlegességet, és később biztosan már rendszeresen az asztalra fog kerülni.
Hozzávalók
- 15 dkg meggy
- 1 dl rum
- 10 dl tej
- 1 db vanília rúd
- 1 evőkanál pudingpor
- 25 dkg gesztenye
- 1 púpos mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál méz
Elkészítés
A meggybefőttet csöpögtessük le jó alaposan, öntsük le a rummal, majd pihentessük kb. 1 órán át, amíg a meggy meg nem szívja magát. Eközben melegítsünk fel 9 dl tejet a vaníliarúddal. A maradék tejet keverjük össze a pudingporral. A 2 krémet összekeverjük, majd belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Kicsit visszatesszük a lángra, majd hozzáadjuk a fahéjat és a mézet. Szűrjük le a meggyet és adjuk hozzá. Ha kihűlt, díszítsük gesztenyedarabokkal.
Tudj meg még többet a gesztenyéről!