Így készíts leveskockát házilag - Nem használnál boltit, ha tudnád, mi van benne
A házi leveskocka elkészítése nem nagy ördöngösség - és ez a verzió nem tartalmaz felesleges és sokszor káros adalékanyagokat.
A házinál nincs jobb
Alig van manapság olyan háztartás, ahol nem használnak rendszeresen leveskockát. A fóliába zárt kis kocka egyébként egy zseniális találmány, hiszen önmagában tartalmaz minden olyan fűszert, illetve aromát, ami egy jó hús-, vagy bármilyen leveshez szükséges lehet. És persze nem csak levesek ízesítéséhez használhatjuk - remekül fűszerezhetjük vele az amúgy kissé már unalmas rizst vagy bármilyen húsos-zöldséges ragut.
Sajnos azonban a kereskedelmi forgalomban kapható változatok összetevőlistája sok esetben hagy kívánni valót maga után. A túlzott só, cukor, pálmaolaj és egyéb fura adalékanyag tartalom sem egészségünknek, sem környezetünknek nem a legjobb - nem is beszélve az olcsó ázsiai büfékben is elterjedt nátrium glutamátról, ami az egyik legtöbbet használt és egyben legkárosabb ízfokozó. Utóbbi nagyobb mennyiségben gyomorpanaszokat, allergiás reakciókat, fejfájást, sőt, akár anyagcserezavarokat is okozhat.
Pedig leveskockát házi körülmények között is készíthetünk és akkor nem kell számolnunk az esetleges kellemetlen mellékhatásokkal.
Kíváncsi vagy, hogyan? A leírásért lapozz!