Hálaadás Amerikában - Ezek az ételek biztosan megtalálhatóak az ünnepi asztalon
Amerikában a hálaadás talán még a karácsonynál is nagyobb ünnep. Összegyűjtöttük, milyen ételek képezik a klasszikus menü részét.
Egyben sült pulyka
Amerikában hálaadáskor az egyben sült pulyka olyan, mint nálunk a húsvéti sonka - ez a menü alappillére. A pulyka sütése alapvetően nem bonyolult, de időt és türelmet igénylő feladat.
A sütési idő nagyban függ a pulyka méretétől, de 2-3 órás intervalllummal mindenképp számolni kell - nagyobb méret esetén ez az idő akár 4-5 óra is lehet. Amennyiben fagyasztott hússal dolgozunk, a húst minimum egy napig kell hagyni a hűtőben olvadni.
A sütés első 30 percében érdemes a pulykát magas hőmérsékleten, hirtelen sütni, hogy a bőre szépen megpiruljon - ezt követően csökkentsük a hőfokot.
A pulyka nem igényel bonyolult fűszerezést - némi só és bors bőven elég hozzá -, érdemes azonban olykor olvasztott vajjal meglocsolni sütés közben, hogy a bőre szép barna és ropogós legyen.
Burgonyapüré
A hagyományos burgonyapüré állandó köret az ünnepi asztalon. Ehhez érdemes különböző típusú burgonyákat használni, majd a végén jó sok vajjal és tejjel habosra keverni a pürét.
Amerikában nem riadnak vissza attól sem, hogy a burgonyapürét némi cheddar sajttal, eseteg baconnel is felturbózzák - a tetejéről pedig nem hiányozhat a frissen őrölt bors.
Cikkünk folytatódik, lapozz.