Mikrós advent édesség 10 perc alatt – ellenálhatatlanul finom
Rengeteg pohárkrém recept van, de ez a legfinomabb! És ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!
Barackos pohárkrém
Hozzávalók
A piskótához
- 95 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 95 g liszt
- 90 ml tej
- 14 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás
A krémhez
- 250 g tisztított kajszibarack
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
A barackos réteghez
- 2 db kajszibarack
- 3 - 4 ek méz
- 1 csipet fahéj
Elkészítés
- A piskótához egy robotgéppel habosítsd össze a porcukrot a puha vajjal, majd add hozzá a lisztet, a tejet, a kakaóport, a sütőport és a tojást, és az egészet jól keverd össze.
- Egy sütőpapírral bélelt, kb. 20×15 cm-es tepsibe simítsd ki, és 8 percre 800 W-on tedd be a mikróba.
- Ha elkészült, kiveheted, és mielőtt kivennéd a formából, hagyd kigőzölődni.
- A krémhez a barackokat egy botmixer segítségével pépesítsd össze.
- A mascarponéhoz add hozzá a porcukrot, majd egy robotgéppel kb. fél percig keverd, végül keverd bele a barackpürét is.
- A barackos réteghez vágd a barackokat kb. 0,5 cm-es kockákra.
- Egy serpenyőben, közepesen erős lángon habzásig melegítsd a mézet, majd tedd bele a barackot, és 1-2 percig párold, végül keverd bele a fahéjat.
- A piskótát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, és a pohár aljába tegyél egy réteget.
- Majd nyomj rá a krémből, jöhet még egy réteg reszelt piskóta, majd még egy adag krém, végül a tetejére kanalazz a mézes barackból.
- Ízlés szerint hűtve is fogyaszthatod, ekkor még 1-2 órára kerüljön hűtőbe. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: Mikrós barackos pohárkrém recept | Street Kitchen
Ezután a csokitorta után minden családtagod megnyalja az ujját, nem véletlenül! Egyszerűen mennyei finom!