Francia hagymaleves ízű rúd - Izgalmas és finom előétel könnyen
Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a recept neked lett kitalálva! Könnyen elkészítheted és a család is imádni fogja! Hétvégére az ebéd mellé tökéletes választás lehet.
Hozzávalók
- 6 szelet szendvicskenyér
- 6 szelet ementáli sajt
- 6 szelet provolone sajt
- 1/2 csomag sótlan vaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 nagyobb fej vöröshagyma felszeletelve
- 3 dl zöldség alaplé
- 2 evőkanál fehér bor
- 1/4 teáskanál szárított kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Olvasszunk fel két evőkanál vajat az olívaolajjal egy nagyobb méretű serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk karamell színűre. Öntsük hozzá az alaplevet, a bort és a kakukkfüvet. Sózzuk borsozzuk. Pároljuk az egészet 30 percig. Vegyük le a hagymalevest a tűzről. Szűrjük le a hagymát, a levét tegyük félre mártogatósnak. Vágjuk le a kenyérszeletek héját. Lapítsuk ki a kenyereket nyújtófával. Tegyünk egy szelet provolone sajtot rájuk, majd tegyünk egy szeletet az ementáliból is a tetejükre. Halmozzunk annyit a hagymából a kenyerekre, amennyit csak tudunk, szeretnénk. Óvatosan tekerjük fel a kenyereket, késsel vágjuk le a kiálló sajtdarabokat, ha szükséges. Olvasszunk 2 evőkanál vajat egy közepes serpenyőben, majd tegyük rá a kenyereket fejjel lefelé és hagyjuk, hogy megolvadjon bennük a sajt. A másik oldalon már csak 1-2 percig süssük. A kész finomságot tálaljuk a hagyma levével vagy zöldségleves mellé.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!