Dobostorta házilag - Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád
Ugye, Te is nagyon szereted a dobostorta fantasztikus krémes ízét és a tetején lévő roppanós karamellt? Cikkünkben most megmutatjuk a receptjét, hogy ne kelljen érte elmenned a cukrászdába, hanem elkészíthesd házilag!
Hozzávalók
- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
A krémhez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 evőkanál tej
A tetejére
- 15 dkg cukor
Elkészítés
A cukor felét keverjük el a tojássárgákkal, majd forgassuk bele a tojásfehérjékből felvert kemény habba a liszttel együtt. A masszából süssünk hat vékony, kerek lapot. Közben készítsük el a krémet: a kakaóport forrázzuk le a tejjel, majd adjuk hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Keverjük össze, majd a kihűlt tortalapokból ötöt ragasszunk össze a krémmel. A 6. lapra csorgassuk a felolvasztott cukrot és vágjuk cikkekre, mielőtt visszakeményedik. Ezt követően tegyük a torta tetejére.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!