Finom és hideg uborkaleves

A fullasztó melegben fontos, hogy ne csak szilárd ételeket válasszunk, hanem a folyadékpótlás végett a levesekről se mondjunk le. Az uborkaleves előnye, hogy jéghidegen a legfinomabb, és az uborka tele van olyan vitaminokkal, ami elengedhetetlen a szervezetnek.
Hozzávalók
25 dkg uborka
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
citromlé
só
kapor
1 db paradicsom
ásványvíz
Elkészítés
Az uborkát hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze sóval és az összetört fokhagymával. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig. Utána adjuk hozzá a joghurtot, öntsük fel ásványvízzel és citromlével, szórjunk bele borsot és kaprot, és tegyük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, kaporral díszíthetjük.
Ha maradt egy kis uborkát, második fogásnak készíts juhsajtos-zöldséges tésztasalátát!
Oldalak
