Recept

Finom és hideg uborkaleves

A fullasztó melegben fontos, hogy ne csak szilárd ételeket válasszunk, hanem a folyadékpótlás végett a levesekről se mondjunk le. Az uborkaleves előnye, hogy jéghidegen a legfinomabb, és az uborka tele van olyan vitaminokkal, ami elengedhetetlen a szervezetnek.

Hozzávalók

25 dkg uborka
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
citromlé

kapor
1 db paradicsom
ásványvíz

Elkészítés

Az uborkát hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze sóval és az összetört fokhagymával. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig. Utána adjuk hozzá a joghurtot, öntsük fel ásványvízzel és citromlével, szórjunk bele borsot és kaprot, és tegyük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, kaporral díszíthetjük.

Ha maradt egy kis uborkát, második fogásnak készíts juhsajtos-zöldséges tésztasalátát!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Recept
Lifestyle
Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Egészség
Nem csupán a fogyásban segíthet az, ha belecsempészed reggel a vízbe ezt a különleges összetevőt.
Fashion&Beauty
Megannyi híresség mellett természetesen a frissen eljegyzett Selena Gomez is részt vett a londoni BAFTA-gálán: nos, a színész-énekesnő mindenki rabul ejtett lehengerlő ruhájával a vörös szőnyegen, de...
Lifestyle
Sztárok
A jordán királyi pár tavaly augusztusban tarthatta kezében első unokáját, a gyönyörű Iman hercegnőt, aki örökölte édesanyja és nagyanyja minden szépségét, most pedig egy újabb taggal bővült a királyi...