Színes babsaláta
A saláta remek választás, ha itt a nyári meleg, hiszen amellett, hogy laktat, képtelen eltelíteni. Rengeteg változatát ismerjük, így nehéz a választás, de semmiféleképpen ne hagyd ki a színes babsalátát!
Hozzávalók
- 25 dkg fehérbab
- 25 dkg vörösbab
- 25 dkg morzsolt kukorica
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál citromlé
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Az előkészületekhez szűrjük le a babokat és a kukoricát. A paprikát vágjuk félbe, magozzuk ki, vágjuk csíkokra. A hagymát és a petrezselymet pedig aprítsuk finomra. Utána a citromlevet és egy kevés olajat keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal. Az előkészített zöldségeket öntsük bele egy tálba, és öntsük nyakon ezzel az öntettel. Keverjük össze, és már tálalhatjuk is.
A bab Mexikó egyik jellegzetes étele, ezért kóstold meg a Csirkés tacot is!