Felvidéki bográcsos
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A bográcsos ételeknél nincs is jobb, hiszen nem csak finomak, de még a hangulat is fantasztikus miközben készülnek a finomságok.
Hozzávalók
- 60 dkg marhahús
- 25 dkg lecsó
- 25 dkg árpagyöngy
- 10 dkg füstölt szalonna
- vöröshagyma
- pirospaprika
- só
Elkészítés
A bográcsban elsőként az apróra vágott szalonnát félig kisütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt megpirítjuk. Rátesszük a nagyobb darabokra vágott marhahúst, majd a fent felsorolt fűszereket. Rövid lében pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a megmosott árpakását, és öntönk hozzá kellő mennyiségű vizet. Elkészülte előtt nem sokkal hozzáadjuk a lecsót, és lassú tűzön készre főzzük.
Ezt is ajánljuk: Burgonyába ültetett tojás - Katt ide!