Tojásfasírozott
Ha egy fokkal különlegesebbet szeretnénk enni, mint a sima fasírt, akkor kóstoljuk meg a tojásfasírozottat.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 1 zsemle
- 1 fej hagyma
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, törött bors
- petrezselyem
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés
Négy tojást keményre főzünk, kihűtjük, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, ha megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kemény tojással, 1 nyers tojással, a nagyon finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Bármilyen mártással, párolt rizzsel és sok salátával fogyasztjuk, de adhatjuk főzelék mellé is, feltétként.
Ezt is ajánljuk: Tojásos burgonyakrokett - Katt ide!