A hónap desszertje: Feketeerdő torta házilag
A család kedvence, amit akár otthon is elkészíthetsz.
Feketeerdő torta házilag - Hozzávalók (12 szelethez)
Piskótához
- 5 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Töltelékhez
- 250 g meggybefőtt
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás pudingpor
Habhoz
- 400 ml habtejszín
- 1 habfixáló
Díszítéshez
- 10 dkg meggy
- 4 ek csokoládédara
Elkészítés
A piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel, kakaóporral, majd fellazítjuk a habosra vert tojásfehérjével. Tortaformába öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Amint kész, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A magozott meggybefőttet a levével együtt tegyük lábosba, majd a cukorral kezdjük el hevíteni. Amikor elkezd gőzölögni, adjuk hozzá pudingport és sűrű, zselés állagúvá forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínhabot verjük keményre (ha nem cukrozott, cukrozzuk) és adjuk hozzá a habfixálót, hogy kemény maradjon a habunk. A töltést a kihűlt alapanyagok után kezdjük csak meg, különben a hab össze fog esni. A piskótát tegyük vissza a formába, majd rakjuk le az aljának szánt réteget. Erre halmozzuk rá az összes tölteléket, arra pedig a tejszínhab 3/4-ét. Zárjuk le a másik piskótával. A tetejét a maradék tejszínhabbal, meggyel és csokoládéforgáccsal díszítsük. Rakjuk hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeálljanak az ízek.