Szupergyors ebéd: Paradicsomos spagetti olívabogyóval
Ha nem szeretsz a konyhában szöszölni vagy nincs sok időd ebédet gyártani, de ragaszkodsz a főtt ételhez, ezt a szuperegészséges isteni finom ételt nagyjából 30 perc alatt elkészítheted. Nekem nagy kedvencem, próbáld ki te is ezt a remek olasz receptet!
Paradicsomos spagetti olívabogyóval
Hozzávalók:
- Olivaolaj
- 60 dkg spagetti
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg olívabogyó
- Bazsalikom
- Só
- Bors
- Chilipaprika
- Parmezán sajt
Elkészítés:
Tegyél fel forrni egy lábas vizet, majd vedd elő a serpenyőt, és csepegtess bele pár csepp olivaolajat. Az olivaolajban piríts meg egy gerezd fokhagymát, majd 1-2 perc múlva öntsd hozzá a hámozott paradicsomot, ezután az olívabogyót, tegyél hozzá sót, borsot, chilipaprikát ízlés szerint. Ha a fokhagyma kellően megpirult, szedd ki a serpenyőből. Eközben ha felforrt a víz, tedd bele a spagettit, és hagyd főni 7-8 percig (fontos hogy ne legyen teljesen megfőzve), emellett a szószt a főzési vízzel szükség szerint öntözd meg. Ha a tészta elkészült, szűrjd le, öntsd bele a serpenyőbe, 2-3 percig főzd, és keverd össze a szósszal. Ha ezzel megvagy, szórj a tészta tetejére friss bazsalikom leveleket, szórj rá parmezán sajtot, és készen is van az ínycsiklandó, laktató ebéd.