Fehérboros-fokhagymás spagetti - Villámgyors tésztaétel kevés hozzávalóból
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A spagettit azért szeretjük, mert többnyire mindig kéznél van, és elkészítése sem túl nagy ördöngösség. Szinte bármivel variálhatjuk, és hamar elkészül. Cikkünkben a fehérboros-fokhagymás verzió receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók
- 220 g spagetti
- 2 nagy citrom héja és leve
- 2 ek olívaolaj
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/4 tk pirospaprika-pehely
- 1/3 csésze fehérbor
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek sózott vaj
- friss kakukkfű
- 1/3 csésze reszelt parmezán
Elkészítés
Enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát. Közben a fokhagymát zúzzuk össze, kaparjuk le a citrom héját, a levét pedig facsarjuk ki. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, ezen egy perc alatt pároljuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevergessük 1-2 percig, majd öntsük bele a citromlevet és a bort. Ha elfőtte a felét, alacsonyabb fokozaton főzzük még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd zárjuk el alatta a gázt. A főtt tésztát tegyük bele, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a reszelt parmezánt. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.