Fehérboros almaleves
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az alma az egyik legkedveltebb és legkönnyebben beszerezhető gyümölcs, ami a mindennapjaink részévé vált, mégsem gondolunk bele, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben a gyümölcsben.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 20 dkg cukor
- 1 egész fahéj
- 1 g szegfűszeg
- 5 g só
- 3 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 dl fehérbor
- 1 citrom
- 5 dl tej
Elkészítés
A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom lereszelt héját egy kevés vízben kifőzzük, majd a megmosott almákat vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházukat eltávolítjuk. Cukor, sós vizet készítünk, majd az almát beledobjuk és felforraljuk. A fűszeres lét leszűrjük és hozzáadjuk a leveshez. Amíg a leves hozzávalói összeforrnak, addig habarást készítünk. A lisztet egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a tejföl egy részét, majd habverővel simára dolgozzuk és a tejföl maradékát is elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk a habarást, majd a tejjel és a fehérborral ízesítjük a keveréket és egy kevés citromlével savanyíthatjuk. Lehetőleg hidegen tálaljuk.
Kóstold meg a kekszes-almás süteményt!
Fotók: wallpaperage.com