Eredeti tiramisu recept - Ilyen finomat még nem pipáltam!

A tiramisu nagy kedvencem, mert nem kell sütögetnem órákat a konyhában, hogy egy igazán mennyei édességet, délutáni filmnézős nasit kapjak. Egyébként sem tudok ellenállni a kávés dolgoknak, ilyen finom desszertet pedig még életemben nem ettem. Megmutatom, hogy készíthetsz tökéletes tiramisut, eredeti recept alapján.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 1 doboz babapiskóta
- kávé
- kakaópor
- 1 dl rum
Elkészítés
Veszünk egy tálat, amiben kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a rumot, ezt követően pedig a mascarponét. Jól összekeverjük az egészet, hogy egy habosabb állagot kapjunk, aztán a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez. Ha ezzel kész vagyunk, akkor lefőzünk egy nagyobb adag kávét (kb. 10 főre), megmártóztatjuk a babapiskótákat (amíg félig átáznak), és már csak a tálalás a dolgunk. Előveszünk egy jénait, beleteszünk egy réteg babapiskótát, rákenünk egy réteg krémet, majd megismételjük. Betesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit összeálljon (kb. 2 órára), fogyasztás előtt megszórjuk kakaóporral.
Mindegy, hogy vendégeket vársz, a családot szeretnéd lenyűgözni vagy Te eszed meg, ezzel nem lőhetsz mellé.
Néhány házi praktikával csodát tehetsz: mi így sütünk kürtőskalácsot az erkélyen! Katt a második oldalra!
Fotó, lead: Lacasa.com.au
Oldalak
