Epres, mézes vajkrém - Habos élvezet pirítósra, sütibe
Közeledik az eperszezon! Bár még meglehetősen drága ez a gyümölcs ahhoz, hogy lekvárt főzzünk belőle, a kisebb adagoknak mi sem tudunk ellenállni. Itt egy szuper nyalánkság, ami gyorsan elkészül és nem is kerül sokba.
Hozzávalók:
- 550 g eper
- 3 ek. méz
- 2 tk. citromlé (vagy ízlés szerint)
- 170 g vaj
Elkészítés:
Tegyük a megtisztított epret egy aprítógépbe és pürésítsük.
Csorgassuk át egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá a mézet és a citromot. Gyakran kavargatva forraljuk kb. 3 percig, vagy amíg kissé be nem sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Egy nagy tálban habosítsuk kicsit a vajat, majd keverjük hozzá az eperszószt. Tegyük tálkába vagy lapos befőttes üvegbe és hagyjuk hűbös helyen legalább egy órán át, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaljuk friss croissant-nal, pirítóssal, de akár piskótába is kenhetjük.