Elzászi káposztás kacsa recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Franciaország északkeleti vidéke is tartogat bőven kulináris élvezeteket: végigkóstolhatjuk a hagyományos, savanyú káposztával készült húsételeket, végigjárhatjuk-kortyolgathatjuk a vidék szőlődombjait átszelő híres borutat, de említésre méltó a libamájpástétom, és a vékonyra nyújtott kenyértésztából sütött „elzászi pizza”, a tarte flambée.
Hozzávalók
- kb. 1,5 kg kacsahús
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 db babérlevél
- kevés só, őrölt bors, majoranna
Elkészítés
A savanyú káposztát az egész hagymával, fokhagymával, babérlevéllel és a borral párolni kezdjük. A húst megtisztítjuk, daraboljuk, majd kevés olajon rövid ideig elősütjük. A húst a puhára párolt káposztához tesszük, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük, és pár óráig pároljuk. A húst a káposztára szedve tálaljuk.