Ellenállhatatlan olasz saláta - A szezon kedvence
Ha egy könnyed, nyári ebédre vagy vacsorára vágyunk, próbáljuk ki a következő receptet! Így készül az ellenállhatatlan olasz saláta!
Hozzávalók
- fél fej fodros kel
- fél csésze koktél paradicsom
- fél csésze uborka
- fél csésze sárga paprika
- fél csésze olajbogyó
- fél csésze mozzarella sajt
- fél csésze feta sajt
- fél csésze gorgonzola sajt
- fél csésze sült baconszeletek
- negyed csésze pekándió
Az öntethez
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek fehér balzsamecet
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- 1 kis lilahagyma (felaprítva)
- 1 ek friss bazsalikom (felaprítva)
- 1 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk cukor
- negyed tk bors
Elkészítés
A zöldségeket, a pekándiót és a sült baconszeleteket aprítsuk fel, a sajtokat reszeljük le vagy morzsoljuk össze, majd tegyük bele egy nagy salátástálba. Készítsük el az öntetet, keverjük el alaposan a hozzávalókat és öntsük rá a salátára. Óvatosan forgassuk össze és máris fogyaszthatjuk!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!