Eláruljuk, mit jelent az étlapokon: az Eszterházy, a lyoni, a lengyelesen, a csőben sült és társaik
Ha beülünk egy étterembe, egy csomó ilyen-olyan módra készült ételt olvashatunk a fogások között, de nem mindig tudjuk, melyik mit is takar.
Akkor vegyük sorra:
Angolosan: a hús félig átsütve, kissé véresen; a zöldség: főzve, forrón, vajjal tálalva
Bakonyi: tejfölös, tejszínes, gombás és pirospaprikás mártással készül
Bolognai: darálthúsos, paradicsomos
Böllér: valamilyen belsőséggel készül
Budapest: libamájas, füstölt szalonnás, zöldborsós étel
Burgundi: garantáltan vörösboros
Cabernet: vörösborral és karamellel
Csőben sült: besamellel, sajttal összesütött
Dubarry: kelvirággal, karfiollal, besamellel, sajttal összesütve
Elzászi: savanyú káposztával, virslivel készült
Erdélyi: tárkonyos
Erdészné (erdész): erdei gombával készített
Esterházy: tejfölös-boros zöldségmártásban párolva
Flambírozott: szesszel meglocsolt, lángoló