Egyszerűen elkészíthető sós rudak - Tökéletes délutáni nasi
Akik délután egy kis ropogtatnivalóra vágynak, de már elegük van a bolti nasikból, készítsék el ezeket az isteni sós rudakat! Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 25 dkg zsír
- 3-4 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- só
A tetejére
- 1 db tojás
- só, szezámmag, lenmag, köménymag ízlés szerint
Elkészítés
Keverjük el a lisztet, a zsírt, a túrót, a tejfölt, a tojást és a sütőport. Az így kapott masszát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki nagyjából fél centiméter vastagságú tésztává. Kenjük meg a felvert tojással és vágjunk belőle vékony csíkokat. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és magvakkal, majd helyezzük el őket sütőpapírral bélelt tepsiben. 200 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!