Brokkoli krémleves sonkával - Mennyei ízek kavalkádja
Bár sokan ódzkodnak a brokkolitól, érdemes mihamarabb megbarátkozni vele, mert az egyik legegészségesebb zöldségről van szó. A belőle készült leves egyszerűen isteni, hát még akkor, ha egy kis sonkával is megbolondítjuk! Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 750 g brokkoli
- 80 g főtt, füstölt sonka
- 150 ml tejszín
- 750 ml hús- vagy zöldségleves
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
Első lépésként alaposan mossuk meg a brokkolit, majd szedjük rózsáira, a szárát pedig daraboljuk fel. Ezután pucoljuk meg a fokhagymát, zúzzuk szét, és a brokkolival együtt az egy evőkanál vajon pároljuk meg. Öntsük fel a keveréket a hús- vagy zöldséglevessel, forraljuk fel, majd főzzük még tíz percig.
A díszítéshez vágjuk fel vékony csíkokra a sonkát, és vegyünk ki a levesből néhány brokkoli rózsát, majd tegyük félre. Már csak annyi a dolgunk, hogy összeturmixoljuk a levest, behabarjuk, megfűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Adagoljuk tányérokba, díszítsük, és zsebeljük be a dicséreteket.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!