Maradj egészséges - Így válaszd ki a tökéletes húsvéti sonkát

Szuper tanácsok vásárláshoz!
A húsvét legnépszerűbb terméke egyértelműen a sonka, ilyenkor elfogy a hazai sonkatermelés harmada. Nem mindegy azonban hogy milyen sonkát választünk az ünnepekre. A pulykasonka egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen könnyed húsa, nagyobb fehérje- és kevesebb zsírtartalma az egyik legegészségesebb választás. Dosso Gabi most szuper tanácsokat osztott meg velünk, azzal kapcsolatban, mire kell figyelni az ünnepi bevásárlás során.
Dosso Gabi nagyon jó tanácsokat adott
Ezekre figyelj vásárláskor
Tanulmányozd a jelölést
Bármilyen típusú sonkát választunk, a jelölés elolvasása nélkülözhetetlen, hiszen ezekből derül ki milyen típusú és minőségű termékről van szó. A Nébih útmutatója szerint a címkén a nyers sonkák esetében a „nyers sonka”, a hőkezelt sonkák esetébenpedig „főtt sonka” vagy „sült sonka” megnevezés van feltüntetve.
Vizsgáld meg a pácolást
Szintén a cimkén megtalálod, hogy hagyományos vagy gyors pácolással készült-e a megvásárolandó termék, illetve az sem mindegy, hogy „füstölt” vagy „füstölt ízű” kifejezés szerepel rajta. Ez azért is lényeges, mert a füstölt ízesítésű esetében közvetlenül juttatják az aromát a húskészítménybe, míg a valóban füstölt, hagyományosan pácolt sonka íze teljesen más.
Figyelj a védjegyre
A jó minőségű sonkák másik ismertetőjele a Magyar Baromfi Védjegy. A pulkyasonkák nagyon szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért kifejezetten biztonságosak, mivel útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig –mondja Dosso Gabi. A Gallicoop legnépszerűbb termékei a boltokban húsvét előtt például a kötözött pulykasonka, mivel pácolása és a valódi füstölése mellett meg is fő, ezért csodás ízélményt nyújt. A tanúsítványok emellett szavatolják, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak az egészségünkre káros anyagokat.
Érdemes mindenről tájékozódni a sonka választásánál
Egy különleges húsvéti töltött kalács recepttel is készültünk neked, lapozz érte a következő oldalra!
Fotók:Gallicoop
Oldalak
