Szívesen megkóstolnád a híres hálaadás napi pulykát? Íme az eredeti recept!

Bár Magyarországon nem ünnepeljük ezt a napot, egy-két remek fogást érdemes ellesni az amerikaiaktól a hétvégi menühöz!
Hálaadásnapi pulyka
Hozzávalók:
- 1 egész pulyka
- 2 ek szárított petrezselyem
- 2 ek szárított rozmaring
- 2 ek szárított zsálya
- 2 ek szárított kakukkfű
- 2 szár zeller
- 1 ek só, bors
- 1 db narancs
- 1 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 üveg pezsgő (750 ml)
- 425 g csirkehúsleves alaplé
Elkészítés:
Első lépésként a sütőt melegítsük elő 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit alufóliával úgy, hogy eléggé lelógjanak a szélei, mivel később ezzel tekerjük majd be a pulykát. Egy tálban keverjük össze a petrezselymet, a rozmaringot, a zsályát, a kakukkfüvet, valamint a sót és a borsot, majd dörzsöljük be a fűszerkeveréket a pulyka belsejébe. Ezután töltsük meg a húst a felaprított hagymával, zellerrel, a karikákra vágott sárgarépával, illetve a gerezdekre vágott naranccsal. Kössük össze egy madzaggal a pulyka lábait, a szárnyakat pedig hajtsuk a hús aljára, és tegyük a megtöltött pulykát a tepsibe. Locsoljuk meg a tetejét a csirkehúsleves alaplével és a pezsgővel, végül csomagoljuk be a húst a fóliába úgy, hogy az ne érjen pulyka bőréhez és a lábához. Az előmelegített sütőben süssük 2,5-3 órát, majd távolítsuk el a fóliát, és pirítsuk a húst további 30-60 percig, amíg a bőre aranybarna nem lesz. Amikor a hús elkészült, vegyük ki a sütőből, majd fedjük le alufóliával, és pihentessük 10-15 percig egy meleg helyen szeletelés előtt.