Ecetes fokhagyma - Ellenállhatatlan savanyúság
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ezúttal egy igazán különleges savanyúságot mutatunk! Az ecetes fokhagyma számtalan főételhez illik, de a zöldség szerelmesei akár magában is csemegézhetnek belőle. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 60 dkg fokhagyma
- 20 dkg cukor
- 5-6 szem fekete bors
- 2-3 babérlevél
- 3 dl ecet
- 1 kk só
Elkészítés
A fokhagymát tisztítsuk meg, közben pedig forraljunk fel 1 liter vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a fokhagymát és nagyjából 5 perc alatt főzzük meg. Ezt követően szűrjük le, töltsük befőttes üvegekbe, a tetejére öntsük rá a levét, zárjuk le, majd ha kihűlt, tartsuk napfénymentes helyen.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!