Megérdemeljük: Isteni csokiszuflé a hosszú hétköznapokra
Forrró, krémes és extracsokis finomság. Annyira jó, hogy kötelezővé lehetne tenni.
Csokiszuflé - Hozzávalók:
- Sótlan vaj és cukor a forma előkészítéséhez
- 230 g keserű vagy félédes csokoládé
- 6 tojás
- ⅛ teáskanál só
- ½ teáskanál tisztított borkő, azaz cream of tartar
- ¾ bögre cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- porcukor
- tejszínhab / vanília fagylalt / gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
Először is 190 fokra melegítsd elő a sütőt. Olvasztott vajjal finoman kend ki, majd cukrozd be a szufléformád belsejét. Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét. Ha ezzel megvagy, vedd le a hőről és hagyd kihűlni. Válaszd szét a tojásokat. Adj sót és tisztított borkövet a tojásfehérjéhez és közepes fokozaton verd habosra. Ekkor adj hozzá 1/4 bögre cukrot és így keverd kemény habbá az egészet. Egy másik tálban keverd halvány sárgára a tojások sárgáját, majd öntsd hozzá a maradék fél bögre cukrot és a vaníliát. Add hozzá az olvasztott csokoládét, majd az így kapott masszába óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát öntsd a forma háromnegyedéig, majd süsd addig, amíg feldagad, megtöredezik a teteje, de középen még enyhén megremeg, ha egy picit megmozgatod a formát. Az elkészült desszertet porcukrozd meg és fagylalttal, gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal azon melegében tálald fel!