Csokisapkás gesztenyegombóc
A gesztenye igazi téli kedvenc, szerencsénkre rengeteg féle finomság készíthető belőle. Ez a gombóc talán a létező legegyszerűbb és leggyorsabb gesztenyés recept, ámde annál finomabb! És még jól is néz ki, vendégváró meglepinek sem rossz ötlet.
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg darált háztartási keksz
- egy nagy evőkanál margarin
- egy evőkanál porcukor
- egy nagy löttyintésnyi rumaroma
- 1 dl tej
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés
A gesztenyemasszát a gombócozás előtt nem árt kiolvasztani egy kicsit, könnyebb lesz összedolgozni a többi hozzávalóval! Ha a massza már gyúrható állapotú, törjük/nyomkodjuk össze, öntsük hozzá a kekszet, majd félig-meddig dolgozzuk egybe őket. Ezután rakjuk hozzájuk a margarint, a cukrot, a rumaromát és ezekkel is keverjük össze. Végül adjuk hozzá a tejet, lehet több/kevesebb is, mint 1 dl, látni fogjuk mennyi kell ahhoz, hogy formázható legyen a massza. Ha már egyenletesen összedolgoztuk az összes hozzávalót, gyúrjunk helyes gombócokat a masszából és egy nagyobb tányéron sorakoztassuk fel őket. Ha mind megvan, dobjuk be a golyókat legalább fél órára a hűtőbe. Mielőtt kivennénk őket, olvasszuk fel a csokit, lassú tűzön és állandó kevergetés közben, különben leragad/odaég. Ha megvan a csoki, kapjuk ki a gombócokat a hűtőből és egy kiskanállal minden golyó tetejére halmozzunk egy kis öntetet úgy, mintha sapkájuk lenne.
A csoki szerelmesei próbálják ki a csokidarabos süti receptünket!