Fahéjas csillagok - Egyszerű, de nagyszerű!
Ki ne hallott volna erről a süteményről, amely az adventi időszak szerves része? Bár az elkészítése elég hosszú folyamat, de annál inkább nem okoz nehézséget. Megéri várni rá, hiszen az eredmény magáért beszél majd!
Hozzávalók
- 500g mandula
- 4 db (fehérje) tojás
- 1 csipet só
- 350g porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
Először is a tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze sóval, citromlével és cukorral, és egy részét tegyük félre, amelyre a mázhoz van szükség. A darált mandulát keverjük össze a fahéjjal, majd végül öntsük össze a habbal. Ha ezzel végeztünk, nyújtsuk ki a tésztát a deszkán 1 centiméteresre, és vonjuk be a maradék mázzal. Ezután hozzá foghatunk a tészta kiszaggatásához. A formát előtte mindig porcukorba mártjuk. A bevajazott sütőlapra ráhelyezzük a formákat, s egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap reggel előmelegített sütőben 160 fokon, maximum 10 percig.
Egy karácsonyi tálon, szépen elrendzeve tálaljuk.