Csokis mazsolás mogyorókrémes csiga
A kakaós csiga az egyik legkedveltebb reggeli péksütemény. Ennek egy továbbgondolt változata ez a mennyei ízű csokis mazsolás mogyorókrémes csiga.
Hozzávalók
- ½ kg rétesliszt
- 1tasak élesztőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 2 db tojás
- mazsola
- 1 tábla étcsoki
- mogyorókrém
Elkészítés
A lisztet és az élesztőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét és egy tasak vaníliás cukrot, és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Ezután a liszthez öntjük, és ugyanígy hozzákeverjük a langyos tejet is. Hozzáütjük a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ezután 1 órán keresztül pihentetjük. A pihentetett tésztát 46x34 centis téglalappá nyújtjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Megszórjuk cukorral, mazsolával, csokidarabokkal, és egy részét megkenjük mogyorókrémmel. A tésztalapot feltekerjük, 1,5 centis csíkokra vágjuk, és a tepsire helyezzük. Itt még 10-15 percig kelesztjük, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Próbáld ki a csípős mogyorós csirkét kínai módra!
Fotó: tucsokbogar.blogspot.com