Csokidarabos sütik - Mennyei ízek
Ez a gyors csokis keksz-féle süti még akkor is belefér, ha az esti órákban esel haza. Rövid idő alatt kész és már falatozhatsz is.
Hozzávalók
- 2 közepes pohár liszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 közepes pohár cukor (lehet barna cukor is)
- néhány csepp vaníliaaroma (érzés illetve ízlés szerint)
- 1/2 közepes pohár olaj
- 1/2 pohár víz
- 2 tábla étcsoki
Elkészítés
A sütőt 190 fokra elő kell melegíteni. Amíg a hozzávalókat kevergetjük, addig nagyjából fel is melegszik a sütő. Daraboljuk fel a csokit. Egy nagy tálban (amiben kényelmesen elférünk majd) keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport, majd a csokidarabokat is forgassuk bele. Egy külön kis tálban keverjük össze az olajat, a vizet és a vaníliaaromát, majd az egészet öntsük a lisztes alapanyagokhoz. A masszát úgy dolgozzuk össze, hogy egységes legyen, ha túl darabos, adjunk hozzá egy kis vizet, de ne legyen folyós. Végül a tepsire sorban halmozzuk fel kis kupacokat, kicsit lapogassuk meg őket. Nem kell nagyon, mert még nőni, illetve terjeszkedni fognak sülés közben. Arra vigyázzunk, hogy a kis halmok megfelelő távolságra legyenek egymástól, mert különben összesülnek. A sütiket 11 percig hagyjuk sülni, majd ha kivettük őket, még várjunk 10 percet, mert belül még utána is sülnek.