Máj zöldborsóval - Gyors és laktató ebéd
Ezt az ételt nagyon könnyű és gyors elkészíteni, ezért gyakorta kerül az asztalra. Ráadásul a májban nagyon sok ásványi anyag is van.
Hozzávalók
- 45 dkg csirkemáj
- 3 fej vöröshagyma
- 15 dkg zöldborsó
- Olaj
- Só, bors, pirospaprika
Elkészítés
A vöröshagymát pucolás után mossuk meg alaposan, majd vágjuk apróra. Dinszteljük meg olajon. A májat is mossuk meg és csíkozzuk fel. A zöldborsót tegyük forró vízbe. A hagymára tegyük rá a májat és pirítsuk meg. Mikor kész, mehet bele a borsó is. Ha ez is megvan, mehet bele a só, a pirospaprika, a só és a bors. Öntsünk rá fél liter vizet és hagyjuk 2 percig forrni. Ha kész, melegen tálaljuk.