Csokis-meggyes zabkeksz - Jobb, mint az amerikai cookie
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A csokis-meggyes zabpehelyből készült keksz nem csak örök klasszikus, de szerencsére rendkívül olcsón és gyorsan elkészíthető ez a ropogós finomság.
Hozzávalók
- 15 dkg étcsokoládé
- egy kávéscsészényi meggy (aszalt is lehet)
- 12,5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 15 dkg liszt
- 12,5 dkg zabpehely
Elkészítés
A csokoládét és a meggyet apró darabokra vágjuk. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot, a tojással és az aromával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a zabpelyhet is, majd jó alaposan összekeverjük a masszát, amihez végül hozzáadjuk a csokit és a meggyet is. A kész kekszalapból kicsi golyókat formázunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben nyomkodjuk őket. Előmelegített sütőben 200ºC fokon 10-15 percig sütjük a kekszeket, majd ha kivesszük a sütőből, akkor még hagyjuk kicsit hűlni, hisz ezalatt az idő alatt még egy kicsit keményedik a tészta.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!