Csirkesaslik rozmaringos burgonyaágyon - Recept
A grillpartik kedvence ez a nagyon egyszerű, mégis különleges étel. Ez a változatosan elkészíthető fogás a nyár slágere, hiszen bármilyen hús, vagy zöldség felhasználásával is nagyon finom!
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 1/2 cukkini
- 5-6 szem kisebb hagyma
- 2 db paprika
- 3 db paradicsom
- grillfűszer
- kevés olívaolaj
- 4 szem burgonya
- friss rozmaring
- só
Elkészítés
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, a cukkinit hosszában felezzük, majd karikázzuk. A hagymákat is felvágjuk, a paradicsommal, paprikával együtt. 2-3 kanál olívaolajba teszünk a fűszerkeverékből és összekeverjük a hozzávalókkal. Miután kicsit beszívták a fűszeres olajat, a nyársra feltűzdeljük a zöldségeket és a húst. Felkarikázzuk a krumplit, majd egy tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük rozmaringgal, majd ráhelyezzük a nyársakat. Előmelegített sütőben először fólia alatt átsütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét is. Nagyjából 30 perc alatt készül el.
Ezt is ajánljuk: Zöldséges grillszendvics nem csak vegetáriánusoknak - Katt ide!