Csicseriborsó pogácsa - Recept

A csicseriborsó csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal kisebb eséllyel alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés. Ezen kívül tartalmaz karotint, javítja a látást, és elősegíti a barnulást.
Hozzávalók
- 30 dkg csicseriborsó
- liszt
- petrezselyem
- olívaolaj
- só
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a csicseriborsót, aztán öntsünk rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk a vízben ázni, majd másnap fedő alatt főzzük puhára benne. Miután lecsepegtettük a vizet róla, adjuk hozzá a friss, felaprított petrezselymet és sózzuk meg. Adjunk hozzá egy kevés lisztet és formázzunk pogácsákat. Ezeket helyezzük az olajozott tepsibe és süssük meg. Fokhagymás zellerkrémmel, brokkolikrémmel, vagy akár padlizsánkrémmel fogyasztva is isteni!
Ezt is ajánljuk: Zöldborsókrémleves - Recept
Fotó: hksturkey.com
Oldalak
