Egészséges és 15 perc alatt kész: Csicseriborsó leves, ha nincs sok időd főzni

Egy igazán laktató első fogás.
Csicseriborsó leves
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 260 g konzerv paradicsom
- 250 ml csirkehúsleves alaplé
- 250 ml víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk kurkuma
- só, bors
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát, és pirítsuk üvegesre. A csicseriborsó konzervet csepegtessük és öblítsük le, majd öntsük a hagymához, és ízlés szerint fűszerezzük. Végül keverjük bele a paradicsomot is, öntsük fel az egészet vízzel és a húsleves alaplével, és forrás után főzzük még további 7-8 percig. Egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsük a levesünket, és máris tálalhatjuk!