Csalánfőzelék recept - Egészséges ebéd

A csalánban rengeteg ásványi anyag található, és remek vértisztító is. Épp ezért hihetetlenül egészséges az alábbi recept.
Hozzávalók
- friss csalán
- kókusztej
- kevés barnarizs-liszt
- kevés zabpehely-liszt
- őrölt lenmag
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
A frissen szedett zsenge csalánt mossuk meg forró vízben, majd daraboljuk fel. Ezután olívaolajban pirítsuk meg, és egy kevés vízzel pároljuk puhára. Ha már szétmállik, tegyünk hozzá a lisztekből, és jól keverjük el, majd engedjük fel a kókusztejjel, és adjuk hozzá a frissen őrölt lenmagot. A végén főzelék állagúnak kell lennie. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
Ezt is ajánljuk: Csalánleves csicseriborsóval - Katt ide!
Fotó: eatlovedrink.com
Oldalak
