Cordon bleu - Recept
Fejedelmi főfogás a Cordon bleu, amit kevesebb mint egy óra alatt az asztalra tehetsz. Ha ezt a receptet követed, biztosan nagy sikered lesz a konyhában!
Hozzávalók 4 személyre
- 4 vastag szelet csirkecomb
- 4 szelet trappista vagy füstölt sajt
- 4 szelet gépsonka
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A hússzeleteket vízszintesen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen, majd széthajtjuk, befedjük folpackkal és kissé kiklopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal.
Mindegyik húsra 1-1 szelet sajtot és sonkát fektetünk, összehajtjuk, jól összenyomkodjuk, és fogvájóval összetűzzük.
A tojást felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát mély tálkába szórjuk. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, azaz kipanírozzuk.
Felforrósítjuk az olajat, belefektetjük a húsokat, és fedő alatt az egyik oldalukat kb. 8 percig sütjük. Levesszük a fedőt, megfordítjuk a húsokat, és a másik oldalukat is további 6 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és burgonyapürével vagy salátával tálaljuk.
Ha tetszett a receptet, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!