Club szendvics - Recept

Az Egyesült Államokban imádják a szendvicseket, így rengeteg féle van belőle. A helyi hozzávalókat mesterien ötvözik a nagyöreg ízekkel, s ezáltal tud létrejönni valami ínycsiklandó és egyedi, ami meghatározó északnyugattól Közép-Amerikán át, egészen dél irányába.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kis fej saláta
- 12 dkg paradicsom
- 4 szelet bacon szalonna
- 4 szelet félkemény sajt
- 0,5 dl majonéz
- 1/2 ek. mustár
- 6 szelet toast kenyér
- 4 vékony szelet főtt sonka
- 4 vékony szelet pulykamell sonka
- 4 fanyárs
Elkészítés
A megmosott salátaleveleket leszárítjuk, a paradicsomokat felkarikázzuk, a szalonnát zsiradék nélkül ropogósra pirítjuk, lecsöpögtetjük. A toast kenyereket aranybarnára pirítjuk, mindegyiket megkenjük mustárral elkevert majonézzel. A salátaleveleket a kenyereken elosztjuk, majd sajttal, paradicsommal, szalonnával, sonkával és felvágottal megrakjuk. A kenyérszeleteket kettesével egymásra helyezzük. A megmaradt 4 pirítóst majonézes oldalukkal lefelé a magrakott szendvicsekre fektetjük. Minden szendvicsbe két fanyársat szúrunk , majd minden szendvicset átlósan ketté vágunk és kettesével tányérokra teszünk.
Ezt is ajánljuk: Káposztasaláta, ahogyan az amerikaiak szeretik - Recept