Sütőtökös húsgolyók - Recept

Ehhez, a hagyományos fasírttól eltérő recepthez, keleties fűszerezést használtunk. Nem lesz rá panasz, hiszen aki kóstolta, annak ízlett.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg nyers reszelt sütőtök
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- egy vastag szelet kenyér
- egy tojás
- 2 cm-es gyömbérgyökér
- egy mokkáskanál szerecsendió
- egy kiskanál őrölt koriander
- só, bors
- olaj
Elkészítés
A kenyeret kisebb darabokra vágjuk, kevés vízzel megöntözzük és állni hagyjuk, addig míg megszívja magát. Az újhagymát felkarikázzuk és egy kiskanál olajon lassú tűzön megfonnyasztjuk. A húst egy mély tálba tesszük, hozzákeverjük a párolt újhagymát, a kenyeret, a sütőtököt, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, és a fűszereket. Végül a tojással is jól összedolgozzuk, mert ez fogja össze a masszát. Sütés előtt fél órát pihentetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a masszából kis golyókat formálunk és mindkét felüket kb. két-két percig sütjük. A golyókat papírtörlőn lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Akár melegen, akár kihűtve is tálalható, salátákkal, mártogatósokkal.
Ezt is ajánljuk: Svéd húsgombóc barnamártással - Recept
Fotó: spoonwithme.com
Oldalak
