Céklás brownie – kóstoltad már? Mert isteni finom és egészséges is
Duplacsokis céklás brownie recept az igazán ínyenceknek.
Duplacsokis céklás brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg cékla
- 3 db tojás
- 20 dkg liszt
- 7 dkg kakaó
- 3 marék 70 %-os csokoládépasztilla
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A céklát főzd meg héjában, majd hagyd kihűlni.
- Ezt követően hámozd meg, aprítsd fel, és turixold krémesre.
- A puha vajat habosítsd a cukorral, majd pedig egyenként add hozzá a tojásokat.
- Majd keverd bele a leturmixolt céklát.
- A lisztet keverd el kakaóporral és fél csomag sütőporral, majd az egészet add a vajas keverékhez.
- A tésztába szórj bele egy marék csokoládépasztillát.
- Öntsd egy kivajazott sütőedénybe a masszát, és a tetejét szórd meg csokival.
- Teheted is be a 180 fokos sütőbe, kb. fél óra és megsül. Onnan tudod, hogy jó, ha a teteje elkezd repedezni. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://egy.hu/gasztro/duplacsokis-ceklas-brownie-110000
Bizonyos ételkombinációk elsőre furcsának hangozhatnak, de az ízük mégis mennyei.