Burgonyás zellerkrémleves - Recept
Ha egy különleges és egészséges krémlevesre vágyunk a tavasz derekán, készítsük el az alábbi receptet!
Hozzávalók
- 20 dkg zellergumó
- 10 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 l húsleves alaplé
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 tk liszt
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
Kockázzuk fel a zellergumót és a burgonyát, majd főzzük meg a húsleves alaplében. Hagyjuk kissé kihűlni, majd turmixoljuk össze. Ezt követően öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk össze őket. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint adjunk hozzá szerecsendiót. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!