Bostoni krémes pite - Recept
A krémes finomságoknak lehetetlen ellenállni! Egy ínycsiklandó, bostoni krémes pitére is képtelenség nemet mondani - ezért remek választás lehet a vasárnapi ebéd után, de vendégváró süteménynek is tökéletes!
Hozzávalók a tésztához
- 15 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1,7 dl tej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze egy nagy tálban, majd rakjuk félre egy kicsit. Egy másik edényben a tojássárgát és cukrot sűrűre keverjük. A margarint, a tejet és a vaníliaaromát egy lábasban alacsony hőfokon felmelegítjük, majd hozzákeverjük a már elkészített tojáshabhoz. Ezt a masszát hozzárakjuk a lisztes keverékhez és egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- 4 dl habtejszín
- 11 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 6 nagy evőkanál kukoricaliszt
Elkészítés
A porcukrot először válasszuk ketté, majd melegítsük fel a tejszínt és öntsük hozzá az egyik felét. Kavargassuk, amíg el nem olvad. A három tojás sárgájához rakjuk hozzá a maradék cukrot és verjük fel – egészen addig, míg fehér színű és krémes állagú nem lesz, majd lassan adjuk hozzá a cukros tejszínt és a kukoricalisztet is. Ezt a masszát öntsük át egy másik edénybe, fedjük le és rakjuk be a hűtőbe legalább két órára.